Известие

Collapse
No announcement yet.

Накъде отива Алфа Ромео!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Камък ми падна НА сърцето като прочетох това:

Тези три модела (Giulia, новия Chrysler 200 и новия Dodge Avenger) ще се правят на една и съща платформа, ще използват едни и същи мотори и едно и също окачване.

Цялото инфо тук: http://www.automedia.bg/news/article_12718.html

Компактният СУВ (за които Алфа имаха готов проект още от '03-04 г.) ще е всъшност Jeep Compass

Затриха Ланча, сега същото ще се случи и с Алфа, за огромно съжаление....

Аз нямам думи да коментирам повече... ((
    sigpic"
    Има много добри спортни коли на пътя...Знам, изпреварвам ги през цялото време"

Comment

• Първоначално публикувано от Gecata Покажи съобщение
      Камък ми падна НА сърцето като прочетох това:

Тези три модела (Giulia, новия Chrysler 200 и новия Dodge Avenger) ще се правят на една и съща платформа, ще използват едни и същи мотори и едно и също окачване.

Компактният СУВ (за които Алфа имаха готов проект още от '03-04 г.) ще е всъшност Jeep Compass

Ако Giulia е на платформата на новата Жулиета, ще е перфектният седан. Чудесна платформа, готова и за двойно задвижване. От това ще спечелят и съответените Крайслери и Доджове. И в това няма нищо лошо - половината модели на Ауди/Холцваген/Сеат/Шкода са на една платформа (Голф) и кво от това? Нима са лоши или пък се продават лошо?

Ако трябва да изброя всички модели на платформата на Голф, няма да ми стигне 1 час - Ауди ТТ, Ауди А3, ФВ Туран, ФВ Тигуан, цялата бразилска гама на ФВ плюс новата Джета и Голф комби (които се правят в Бразилия), повечето Сеати, Шкода Оставия и още мнооого... И става дума за почти пълна взаимозаменяемост на детайлите (освен при Тигуан, чиято разлика с Голф е колкото между 156 и Кросвагон - тоест 90% взаимозаменяемост).

Нима Ауди Q7, ФВ Туарег, Порше Кайен се продават лошо, след като на практика са един и същ автомобил и се сглобяват на една и съща поточна линия в Братислава? Виждал съм този конвейер - един зад друг вървят аудита, поршета, холцвагени...

А Джип Компас след фейслифта си е много готина машинка с най-модерно окачване, ама ти вероятно не си го карал... Ако се пипне външния вид, сложат се хубави ЖТД-та, Q4-задвижването и се оправи интериора, си става перфектно СУВ-че.
      Last edited by pinko; d.m.y г., 20:29.
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• ...
        Last edited by pooh; d.m.y г., 11:54.

Comment

• Незнам дали ще е на платформата на Жулиета, мен ме притеснява това че ще ена платформата на Крайслер 200 поне аз така го разбирам като чета текста.
          Демек гавра като с Ланча Флавия.
          sigpic"

Comment

• ...
            Last edited by pooh; d.m.y г., 11:54.

Comment

• Добре де в статията пише, че ще са с еднакви двигатели, окачване и платформа.
              На американците какво ще им предложим - твърдо окачване двигател 1.4/1.8 ТБИ - те не обичат такива неща всички знаем че харесват големи двигатели и доста меко окачване.
              Аз лично не си представям 200 или Авенджър с двигател 1.4 и да се продава добре....
              sigpic"

Comment

Добре де в статията пише, че ще са с еднакви двигатели, окачване и платформа.
                На американците какво ще им предложим - твърдо окачване двигател 1.4/1.8 ТБИ - те не обичат такива неща всички знаем че харесват големи двигатели и доста меко окачване.
                Аз лично не си представям 200 или Авенджър с двигател 1.4 и да се продава добре....
                Ами те колегите по-горе са ти го казали - една платформа с възможност за пентастар двигатели. Пък и 1750 турбо мотора не е никак лош дори и за САЩ.
                няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

• ...
                  Last edited by pooh; d.m.y г., 11:53.

Comment

• Аз не знам какво толкова против имате Додж и Крайслер,те имат много хубави модели и са добри марки за американския пазар.
                    Alfa 155 1.7,1.8 ex
                    Alfa 166 2.4 3 ex
                    155 1.8 MY 95 sport

Comment

• Marchionne also denied reports that Alfa Romeo’s relaunch in the U.S. was being delayed until 2013.
                      Източник: http://www.motorauthority.com/blog/1...l-ferrari-enzo

Edit: между другото GT кабрио http://www.automedia.bg/news/article_12727.html
                      Last edited by blacksnoopy; d.m.y г., 14:10.
                      156 SW '02

Comment

• Нямаме нищо против додж и крайслер, просто искам като седна в Алфа, да усещам че съм в Алфа, а не в Крайслер с емблема на Алфа на волана и триъгълната решетка отпред, а също така и двигателя да не бъде 5.6 V8 с 250 кс. примерно квито ги измислят Американците....

Иначе има развитие Фиат придоби 30% от Крайслер като скоро ще достигне 51%.
                        http://www.automedia.bg/news/article_12766.html
                        sigpic"

Comment

• Брат ми,за да усетиш какво е да си в истинска алфа,си купи една 105-та серия.В днешно време няма истински коли
                          Alfa 155 1.7,1.8 ex
                          Alfa 166 2.4 3 ex
                          155 1.8 MY 95 sport

Comment

Камък ми падна НА сърцето като прочетох това:

Нищо тревожно не прочетох тук.Откъде ти хрумна че работата върви към лошо. Платформи еднакви се ползват от доста различни Марки да не говоря и за двигатели.

Comment

• Първоначално публикувано от valio 323 Покажи съобщение
                              Нищо тревожно не прочетох тук.Откъде ти хрумна че работата върви към лошо. Платформи еднакви се ползват от доста различни Марки да не говоря и за двигатели.
                              Тревожното е, че на един модел няма разновидности. При Мито примерно можеше да пуснат версия и с 4 врати. Можеше и кабрио да спретнат. Да ама италианците са мързеливи. Същото важи и за Жулиета. Можеше и нещо като купе-кабриолет да пуснат. Конкурентите печелят много клиенти с такива дребни трикове. Дори не се налага да откриват топлата вода италианците, а да вървят по утъпкания от другите вече път.
                              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• да направиш мито и мито кабрио не означава да си увеличиш продажбите, а да си намалиш печалбата.

допълнителнти разработки и т.н., разсейваш клиентите - вместо да им продаваш една кола, ти им продаваш 2 - т.е. едната винаги остава непродадена.

мито 5 врати е друга бира, но общо взето същата логика може да бъде приложена и там

ако искаш мито 5 врати - вземи си джулиета
                                sigpic
                                днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                                X